Over mijn beelden

Mijn inspiratiebron bij het creëren is het weergeven van de innerlijke mens waarbij geestelijke vrijheid en balans centraal staan. Menselijke karakteristieken vloeien samen in organische vormen. Vleugels symboliseren in mijn werk de vrijheid vanuit mijn gevoel, en de houding geestelijke kracht.

Sinds 1998 ben ik werkzaam als beeldend kunstenaar. Kunstbeoefening is voor mij een manier om expressie te geven aan de gevoelens en emoties die ik om mij heen zie en zelf ervaar. Dit bepaalt dan ook de sfeer in mijn werk. Ik creëer mijn beelden van chamotte, pasteline, casteline en was, die vervolgens in brons worden gegoten.

Chamotte klei was tot nu toe voor mij het fijnste materiaal waarmee ik elke keer weer de vorm probeer te vinden die ik vanuit een innerlijke vrijheid wil realiseren. Na een periode van experimenten met casteline en pasteline heb ik hierin mogelijkheden ontdekt om de ideeen te realiseren die niet mogelijk waren met chamotte.

Naast de drie jaar privelessen Circle Per due bij kunstenares Anqelique Schouwman v. Loon in Den Haag heb ik diverse workshops gevolgd zoals het patineren van brons en experimenteren met was bij Beeldenstorm in Eindhoven, Bronsgieterij Ton van Schalen in Someren en de Smelterij in Veen.

L'homme affligé connait bien la melodie des plaintes, comme le creuset sait la valeur de l'or pur;
Venez, coeurs épris des ardeurs mystiques, génissons ensemble: Celui-la seul qui y a gouté connit l'extase de lámour .. divin ......